ROMA İMPARATORLUĞU İZLERİ, HAMAM, TAPINAK VE ANTİK TİYATRO TURU -1

Her Hafta

Caracalla Roma Hamamı, Glatyatör Mezar Taşları, Augustus ve Roma Tapınağı(Monumentum Ancyranum), Roma Sur Kalıntıları, Sütunlu Cadde(Cardo Maximus),Roma Anıt Mezarı, Roma Antik Tiyatrosu, Jülyen Stünu(Julianus), Roma Su Bendi (Bentderesi), Roma Megaba(Elmadağ)Künk Hattı.

Turumuza saat 09.00 da buluşma noktasından yürüyerek başlayacağız. Bu turumuzda sizlere Roma Ankara ’sından kalan eserleri, heykelleri, antik roma yolu ve tiyatrosunu göstereceğiz. Şehrin her köşesinde ayrı bir tarihi yapının bulunduğu bu yerlerde çay kahve molaları da vererek Roma dönemi Ankara tarihi ve olaylarını hep birlikte tanıyacağız.

‘’ Romalı Konsül G.Manlius Vulso, Roma’nın müttefiki Bergama Krallığını yenerek Hellas’a (Antik Yunan) giren Selefki Kralı III. Antiokhus’u Sipylos Magnesia’sında (Manisa) MÖ 190’da yendikten sonra onların ordusunda Roma’ya karşı savaşan Galatları cezalandırmak üzere MÖ 189 yılında Ankyra savaşında Galatları yenerek kendi bölgelerinde kalmak koşulu ile onları Bergama Krallığının yönetimine bırakmıştır. Pontos Kralı Mithridates Eupator’un MÖ 88’de Küçük Asya’yı (Anadolu) istila etmesi üzerine Romalılar, Pontos Krallığını yenerek Anadolu’ya egemen olmuşlar ve MÖ 59’da, bütün Küçük Asya topraklarının yönetimini Galat Kralına bırakmışlardır. Böylece tarihte ilk kez Anadolu’nun Ankara’dan yönetilmesi başlamıştır. Roma dönemi Ankara’sı hakkındaki bilgimizin önemli bir bölümü, Ankara’da bulunmuş olan MÖ 25 ile MS 337 arasındaki yaklaşık 350 yıllık bir döneme ait olan 315 adet Helence (%78) ve Latince (%22) yazıtlardan edinilmiştir. Bu yazıtların içerisindeki ana grubu (152 adet) mezar taşları oluşturmaktadır. Diğerleri, o dönemin Ankara aristokrasisinin üyeleri adına dikilmiş olan heykellerin kaideleri, imparatorluk yapılarına ait yazıtlar, kentin üst düzey bürokratlarıyla ilgili yazıtlar, tanrılara sunulmuş adak taşları ile eğlence, festival ve galdyatör oyunlarına ait yazıtlardır. Bu yazıtların tipik örnekleri Roma Hamamı’nda sergilenmektedir.’’

GEZİ ÜCRETİ:

Yürüyüş, Köy, Şehir Turu Rezervasyon : 0541 823 88 52, Ofis : 0850 346 46 68

ÜCRETE DÂHİL HİZMETLERİMİZ:

*Rehberlik hizmeti

*Gömütur refakati

ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ:

 *Ulaşım hizmetleri

* Öğle yemeği

* Tesislerde ve restorandaki tüm içecekler

* Kişisel harcamalar

***ÖNEMLİ:

*Sağlık sorunu olanların ve düzenli ilaç kullananların durumdan rehberi bilgilendirmeleri gereklidir.

*Turumuza yürümekle ilgili sıkıntısı olmayan, tarihi, doğayı seven ve kaliteli zaman geçirmek isteyen herkes katılabilir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir:

Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir